Föreläsning med Evelina Alenäs

adminNyheter, OkategoriseradeLeave a Comment

Vi i STTF vill härmed bjuda in er till årets första föreläsning. Söndag den 9:e maj klockan 16.00-17.30 kommer Evelina Alenäs att hålla en föreläsning om Förberedelse vid utredningar och patientsamtal.

Evelina Alenäs har jobbat som teckenspråks- & dövblindtolk sedan 2008. 2011 utbildade hon sig till skrivtolk. Under åren har hon varit drivande i arbetet för tolkar genom styrelseposter i både Sveriges teckenspråkstolkars förening och Föreningen för skriv- och TSS-tolkar. Idag är hon psykologstudent och brinner för fortbildning och vikten av förberedelse.

Ett litet smakprov på vad föreläsningen kommer att innehålla: En förberedd tolk är en bra tolk – heter det ju inte. Men det borde det göra! Vid utredningar, förhör, testning och diagnossättning ska och bör det ställas extra höga krav på tolken. I denna föreläsning lyfter Evelina vikten av förberedelse för att minimera tolkens påverkan på resultatet. Hon lyfter konkreta exempel på hur samarbetet med andra professioner bör struktureras vid bl.a. demenstester och psykologutredningar samt exempel på språkliga och tolktekniska fallgropar som är viktiga att se upp med. Teori kommer att varvas med diskussioner och digitala quiz för att ge dig som deltagare möjlighet att delge dina egna erfarenheter. Målet med föreläsningen är att vi alla ska arbeta på ett rätts- och patientsäkert sätt där vi ser till att skapa de allra bästa förutsättningarna för att utföra vårt viktiga arbete

Föreläsningen kommer att hållas på talad svenska, så om du är i behov av tolk vill vi gärna att du skriver det i anmälan. 
Datum: 9/5 2021Tid: 16.00-17.30
Plats: Digitalt över zoom.
Anmälan: Sista anmälningsdag fredag den 7/5 till anmalan@sttf.org
Kostnad: Gratis för medlemmar
Om du inte är medlem ännu så kostar ett medlemskap endast 350 kronor och då får du delta gratis på denna och alla kommande föreläsningar under året. Klicka här för att bli medlem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.